Voortdurend leren is tegenwoordig misschien wel het belangrijkste kenmerk van een organisatie. Het is de growth mindset die daarbij helpt. Het is alleen de vraag hoe je die ontwikkelt bij jezelf en bij de medewerkers. Om je op weg te helpen, hebben we hier een paar van de belangrijkste tips verzameld om die mindset te ontwikkelen.

Kiezen voor ontwikkeling

Leren begint bij wilskracht. Je kunt zelf kiezen of je wilt leren of niet. Ook kan je kiezen wat je wilt leren. Het is dus belangrijk om zelf te keuze te maken op welk gebied je wilt ontwikkelen. Wanneer je daar zelf een grote hand in hebt, dan is de kans dat je in actie komt en ook doorzet direct ook een flink stuk groter, blijkt uit onderzoek.

Doelen om te leren

Wil je de growth mindset ontwikkelen? Richt je dan niet op de resultaten. Richt je op het leren. Wanneer je je meer richt op leren, dan zal je je ook beter ontwikkelen. Je bent namelijk veel meer bezig met het proces. Dat betekent dus ook dat je veel meer opneemt. Je kijkt verder dan een bepaald resultaat, maar wilt gewoon alles weten.

Doelen passend bij jouw waarden

Wanneer je doelen stelt die je niet haalt, kan je kijken of je doelen wel kloppen. Het is daarom belangrijk om verder te kijken dan het doel alleen. Wat levert het je op? Wat leer je ervan? Het is belangrijk om een doel aan een waarde te verbinden om te zorgen voor voldoende motivatie. Het geeft je meer energie om aan een doel te werken. Dit is de juiste mindset.

Klein en haalbaar

Wil je blijven groeien. Kies dan voor de kleine haalbare acties die het grote doel dichterbij brengen. Mensen willen vaak in één rechte lijn naar het doel. Dat is natuurlijk in het overgrote deel van de gevallen niet haalbaar. Je maakt het daarmee jezelf onnodig lastig. Je zal alleen maar meer het gevoel hebben dat je het niet haalt. Zet je echter kleine stapjes, dan wordt het een ander verhaal.

Share.

Comments are closed.

nl_NLDutch