Nederlandse ondernemers zijn populair in Silicon Valley. Er werd door de ondernemers bijna een miljard opgehaald. Het gaat om elf startups die elk een Nederlandse oprichter hebben. Dit is flink meer dan in het jaar 2020 toen nog geen 200 miljoen opgehaald. De Nederlandse ondernemers zijn daarmee dus populairder dan ooit.

Op zoek naar unicorns

Er zijn enkele startups die iets meer in hun mars hebben dan de rest. Zo kan er bij twee bedrijven van echte unicorns worden gesproken. Dit zijn startups die niet beursgenoteerd zijn maar wel minimaal een miljard dollar waard zijn. Het gaat om een clouddienst en om een datadienst voor de luchtvaart. Dit zijn ook  twee van de meest populaire bedrijven om in te investeren. De investeerders zoeken altijd naar de zogenaamde unicorns

Andere gezonde bedrijven

Er zitten tussen de andere bedrijven waarin geïnvesteerd wordt ook ondernemingen die unicorn-potentie hebben. Zo is er nog een platform voor clouddiensten dat al 105 miljoen dollar ophaalde. Daar zitten grote namen tussen als investeerders. Denk aan Jeff Bezos, Richard Branson en Peter Thiel. De Nederlandse bedrijven lijken op het juiste moment te komen met de diensten die zij bieden.

Nieuwe soorten markten

Er zijn veel nieuwe soorten markten waarop de Nederlandse bedrijven actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen dat drones botsen. Of denk aan het beschikbaar maken van genetische data voor artsen. Denk ook aan edge computing voor allerlei soorten toepassingen om de stroom gegevens in de cloud te reguleren. Dit zijn diensten waarin de Nederlandse ondernemingen een rol spelen.

Ook lekker voor Nederland

Ook in Nederland zelf wordt geprofiteerd van het miljard aan investeringsgeld. Een deel van geld komt namelijk gewoon in Nederland terecht. Mede ook omdat de bedrijven hier nog een kantoor en personeel hebben. Ook zitten veel klanten gewoon in Europa. Op die manier heeft iedereen die erbij betrokken is dus ook iets aan de grote investeringen.

Share.

Comments are closed.

nl_NLDutch