Ondernemen heeft veel weg van overleven in de jungle. Ondernemers kunnen in de jungle echter wel verschillende dieren zijn. Het is interessant om eens wat typen te bekijken en wat hun kenmerken in het dierenrijk zouden zijn. We bekijken de top van de keten.

Een adelaar

De adelaar vliegt alleen en is onafhankelijk. De adelaar is ook sterk en kan goed voor zichzelf zorgen. De adelaar wordt dan ook als de koning onder de vogels gezien. Eigenschappen die je als ondernemer hebt als je een adelaar bent zijn moed, kracht leiderschap en visie. Bovendien heb je ambitie, maar ben je niet blind voor de realiteit.

Een paard

Paarden zijn harde werkers. Ze staan in dienst en voeren hun taken in het geheel uit. Ook als het om vervelende klusjes gaat. Je hoeft je dan geen zorgen te maken om het eindresultaat. Wel is het belangrijk dat er een beloning voor het harde werken is. Anders gaat het paard schoppen. Paarden zijn gemotiveerd en gedreven. Ze kunnen ook meerdere soorten taken aan en zijn ze avontuurlijk.

Een wolf

Een wolf wordt ook wel een haai genoemd. Juist ook omdat ze zoveel op elkaar lijken. Het gaat deze dieren vooral om de opbrengst. De hoogste winst en het beste resultaat gaan voor alles. Dat betekent ook dat alles en iedereen die dit belemmert uit de weg moet. Zolang het maar net binnen de grenzen van de wet blijft. Wie met de wolf werkt, moet alles wel goed dichttimmeren in afspraken op papier.

Een neushoorn

Wie zich focust op een taak en daarmee aan de slag gaat, kan worden gezien als een neushoorn. Zeker als er onderweg ook wat schade wordt gemaakt. Er wordt hard gewerkt, maar er wordt niet gekeken naar de details. Het gaat om het resultaat en de rest doet er niet toe. De neushoorn moet zich dus wel met de juiste dingen bezighouden.

Share.

Comments are closed.

nl_NLDutch