Foto: ©Björn Wylezich – stock.adobe.com

Wil je als ondernemer een vliegende start maken? Waarom stap je dan niet gewoon in een franchise. Zo kan je relatief snel een bloeiende onderneming opbouwen. Het is dan ook leuk om eens vijf hele succesvolle formules aan je voor te stellen.

Een supermarkt beginnen

De bekendste franchiseformules van het land zijn natuurlijk supermarkten. Het zal je misschien verbazen dat hier ook nog altijd flinke groei in zit. Dit komt natuurlijk ook doordat het landschap voortdurend veranderd. Een goede keten achter je hebben kan jouw supermarkt snel een boost geven.

De grote vis

Misschien wil je iets meer zekerheid dan de dynamische supermarkt wereld. Dan kan je beter meedoen aan een coöperatie van lectuurzaken. Het is niet voor niets dat de grootste franchiseformule ook die van een keten van lectuurzaken is. Je krijgt steun en de marketing is goed voorzien, verder heb je de vrije hand.

(Niet zo) fastfood

De franchiseformule is bij veel mensen vooral ook bekend van de fastfoodketens. Inmiddels zijn veel meer restaurants in allerlei branches op deze formule overgestapt. Je hoeft dus als restauranteigenaar niet perse fastfood op te dienen. Het kan net zo goed om broodjes of om health food gaan als dat beter bij je past.

Franchise zonder winkel

De franchiseformule is inmiddels ook doorgedrongen tot de wereld van het online shoppen. Zo kan je bijvoorbeeld aansluiten bij een keten aan webshops in allerlei branches. Je gebruikt dan de naam en kenmerken om een webshop te beginnen, maar elke nieuwkomer richt zich op een nieuw segment. Je zit dus geen collega in de weg en omgekeerd.

Iets anders dan winkels

Het leuke aan de franchise is dat het voor allerlei soorten ondernemingen werkt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook franchise speeltuinen en recreatieparken. Of wat denk je van de verschillende ketens aan sportscholen die de laatste jaren de markt hebben overgenomen?

Share.

Comments are closed.

nl_NLDutch