Een online marktplaats opzetten is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Daar heb je veel technische vaardigheden voor nodig. Maar wat nu als je wel een goed idee hebt, maar de vaardigheden mist? Dan is er nu en startup die je gewoon een abonnement verkoopt. Dat doen ze volgens een SaaS-model.

Yeagger als voorbeeld

Yeagger is het voorbeeld van hoe je dit aanpakt. Het is een softwaredienst waarmee je een online marktplaats op kan zetten. Maar dan zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Zo kan je dus zonder veel tijd en geld kwijt te zijn aan de slag. Er zijn ook verschillende andere startups die je hetzelfde kunnen bieden. Er zijn allerlei soorten marktplaatsen via een app-only-aanpak mee op te bouwen.

Wie zijn ermee geholpen?

De software is vooral handig voor mensen die snel vooruit willen met hun idee. Wil je op een andere manier gaan werken, dan is dit de software die je daarbij kan helpen. Technologie is altijd een manier om je kosten laag te houden. Er zijn dan ook verschillende nieuwe marktplaatsen en diensten opgebouwd met deze software.

Wat kan je ermee?

Er zijn al meer dan een handvol marktplaatsen actief met de software. Het is ook nog eens zo dat die marktplaatsen nu het nodige beginnen op te leveren. Het is gemakkelijker om te beginnen met ondernemen wanneer je een idee hebt en de middelen krijgt aangereikt om aan de slag te gaan. Dat is wat je met deze tools kan.

Wat hebben de makers eraan?

Door een SaaS-abonnement af te sluiten, verdienen de makers achter de software er natuurlijk ook aan. Je hebt verder als marktplaatseigenaar de vrije hand. Het abonnement is het verdienmodel van de makers, waardoor iedereen ermee geholpen lijkt te zijn. Dit maakt het juist voor veel beginnende ondernemers ook zo’n aantrekkelijke vorm.

Share.

Comments are closed.

nl_NLDutch