Het overgrote deel van de startups redt het niet. Door te leren van anderen kan je echter voorkomen dat jij bij die groep hoort met jouw startup. Je moet flexibel zijn, diversiteit voorop stellen, de markt kennen en gebruikmaken van de kennis die je geldschieters in huis hebben. Zo kan je er toch een succes van maken.

Zorgen voor flexibiliteit

Het is belangrijk om flexibel te zijn met je startup. Het is bijvoorbeeld altijd belangrijk om te weten wat er beter kan. Dit betekent dat je open moet staan voor verandering en dit ook in je product kan doorvoeren. Soms moet je er zelfs bijna een volledig nieuw product van kunnen maken. Door te luisteren naar je klanten kan je ook nog eens de band met deze groep versterken.

Zorgen voor diversiteit

Veel startups denken dat diversiteit pas later komt. Dit is echter niet het geval, stellen experts. Het is juist belangrijk om vanaf het eerste moment een divers personeelsbestand te hebben. Wanneer je meer perspectieven hebt, kan je ook creatiever zijn en wordt het product alleen maar beter. Uit studies blijkt dat bedrijven met veel genderdiversiteit 25 keer meer kans op een sterkere winst hebben. Je kan voor diversiteit zorgen door aan de basis te werken, bijvoorbeeld universiteiten.

Kennis van de markt

Wil je met een startup de aandacht trekken? Dan is het belangrijk om eerst eens te kijken in welke markt je dat kan doen. Veel ondernemers richten zich op het product en niet op de doelgroep. Waardoor het product vaak voor niemand echt voldoet. Weet je echter hoe de markt in elkaar steekt, dan kan je kansen pakken en valkuilen vermijden.

Kennis van geldschieters benutten

Startups moeten het hebben van meerdere investeerders. Dit kunnen investeerders in allerlei vormen zijn. Het is belangrijk om niet alleen geld aan te trekken, maar ook de kennis van deze investeerders benutten. Zo kan je je bedrijf op alle vlakken verbeteren.

Share.

Comments are closed.

nl_NLDutch